SWINGENDE DANSMUZIEK

Het orkest is zijn oorsprong trouw gebleven met het spelen van de swingende dansmuziek uit de dertiger en veertiger jaren: Glenn Miller, Count Basie, Gershwin, Duke Ellington, de muziek van The Ramblers, en vele andere evergreens uit de hoogtijdagen van de jazzmuziek. Maar ook de muziek uit latere tijd, zoals van Caro Emerald, wordt in mooie swing-arrangementen op het programma gezet.

DE MUZIEK VAN THE RAMBLERS 

De muziek van het befaamde Nederlandse dansorkest The Ramblers, ruim dertig jaar lang op de Nederlandse radio uitgezonden en in talloze zalen in binnen- en buitenland ten gehore gebracht, staat bij het orkest al vanaf de oprichting op het programma. De radio-uitzendingen van The Ramblers eindigden altijd met het nummer Farewell Blues, gevolgd door de woorden "Maar…..we komen terug !" van orkestleider Theo Uden Masman. 

Het Dansorkest De Stalen Band kan vandaag de dag nog steeds bij u terugkomen met deze muziek.  Het repertoire, gearrangeerd door Jack Bulterman en zanger Marcel Thielemans, bevat een swingende mix van de ingrediënten waarmee The Ramblers naam hebben gemaakt: big bandmuziek, aanstekelijke dansmuziek en vrolijke Nederlandse liedjes, zoals “Wie is Loesje?”. 

Bij de boeking kan gevraagd worden een deel van het te spelen programma  aan dit muzikale erfgoed te besteden.