De in 1941 aangevangen historie van het orkest heeft tot een indrukwekkende reeks van optredens geleid. Ook wanneer alleen maar een greep wordt genomen uit de laatste jaren levert dat een rijke oogst op van muzikaal opgeluisterde locaties:  De Lakenhal, De Waag en de Stadsgehoorzaal in Leiden, de straten van Voorschoten tijdens de Oldtimerdagen, Avifauna, Kasteel Oud Wassenaar, Sociëteit De Witte in Den Haag, het ss Rotterdam, de Bergkerk in Deventer en theaters in Rotterdam en Rijswijk. Ook in vele hotels langs de kust van de Noordzee, waaronder het Kurhaus in Scheveningen tijdens het Debutantenbal,  heeft het orkest jong en oud laten dansen op de tonen van zijn swingende muziek.

Een traditie is het jaarlijkse optreden in de open lucht voor een feestend publiek ter gelegenheid van voorheen Koninginnedag en nu Koningsdag. Ook een traditie is het optreden in verzorgingshuizen, waarbij de bewoners kunnen genieten van de muziek uit de tijd waarin zij jong waren.

Op  maandag 16 mei 2016, Tweede Pinksterdag, heeft het orkest samen met genodigden en publiek het 75-jarig bestaan gevierd met een feestelijk jubileumconcert in de concertzaal van het Cultureel Centrum Voorschoten. Het repertoire uit de dagen van de oprichting van het orkest kreeg van jong en oud een enthousiast onthaal. Op zondag 18 september 2016 werden door het orkest de Belgische liefhebbers van eten, drinken en dansen begeleid tijdens een diner dansant  in het Van der Valk hotel in Gent (België). Zowel voor het orkest als voor de gasten van het hotel werd het een vrolijke muzikale ontmoeting.

Optredens in 2019

9 februari Haagwijk, Leiden
24 februari buurttheater De Kooi, leiden
10 maart Haagsche Jazz Club, Crown Plaza Den Haag-Promenade hotel, aanvang 14.30 uur
6 april Duinrand, Katwijk
30 november Lakenhof , Leiden

dsb-concert-sassenheim-12-april-2018-1